Zvolte si oblast:

Aktuality

Aktuality programu Kultura.

ilustrace

Vydáno

Výstava Praha feministická. Místa, kde se psala historie

Výstava v Kampusu Hybernská v Praze unikátním způsobem představí místa spojená s historií ženského hnutí v Praze. Byla zahájena vernisáží v předvečer MDŽ, ve čtvrtek 7.3.2024 a potrvá do 12. dubna 2024.

Vydáno

Zikmundova vila otevírá své virtuální brány seniorům a imobilním občanům

Zikmundova vila ve Zlíně nastínila plány pro tento rok. Největší novinkou je zavedení virtuální prohlídky, díky které se stane dostupnou také seniorům a imobilním. Klasické komentované prohlídky vily pak budou obohaceny o video se záběry ze života Miroslava Zikmunda. V plánu jsou také besedy se zajímavými hosty, v nejbližší době do vily zavítají architekt Josef Pleskot nebo vnuk Jiřího Hanzelky, Jakub Brynda. Pokračovat bude i spolupráce s Muzeem jihovýchodní Moravy ve Zlíně a Baťovou vilou.

Vydáno

Arnoldova vila se po dvou letech otevře návštěvníkům

Téměř po dvou letech byla dokončena památková obnova Arnoldovy vily. Ve čtvrtek 14. prosince 2023 se konalo slavnostní otevření a závěrečná konference, která představila průběh památkové obnovy a budoucí využití vily.

Vydáno

Přehlídka Divadla NIE v Paláci Akropolis

Palác Akropolis chystá přehlídku tvorby světově uznávanéhoDivadla NIE. Inscenace otevřou citlivá témata jako sebevražda, kindertransport a uprchlictví.

Vydáno

Program Kultura - evaluační zpráva

Nezávislá evaluace je nedílnou součástí projektového cyklu. První vydaná evaluační zpráva hodnotí Program CZ-Kultura.

Vydáno

Zikmundova vila se zapojí do Dnů architektury ve Zlíně

Mezi místa, která bude možné navštívit v rámci Dnů architektury, se poprvé zařadí i vila legendárního cestovatele Miroslava Zikmunda. Deset dnů trvající výstavu k architektuře – Příběh Zikmundovy vily, doplní v neděli 1. října komentovaná prohlídka zahrady s architektem Petrem Všetečkou.