Zvolte si oblast:

2019

Aktuality programu Kultura pro rok 2019.

ilustrace

Aktualizováno

Posilování kapacit oborových a zastřešujících asociací, sítí a platforem – Výzva k předkládání žádostí o grant na projekty (prodloužena do 15.4. 2020)

Ministerstvo financí ve spolupráci s Institutem umění – Divadelním ústavem, Arts Council Norway a Icelandic Centre for Research vyhlásilo 26. 11. 2019 otevřenou výzvu k předkládání žádostí o grant na financování projektů se zaměřením na posilování společných zájmů a spolupráce v kultuře.

Aktualizováno

Seminář pro žadatele – Současné umění, Umělecká a kulturní kritika, Posilování kapacit oborových zastřešujících asociací, sítí a platforem (16.1.2020)

Seminář určený žadatelům ve vyhlášených výzvách zaměřených na současné umění, uměleckou a kulturní kritiku a posilování kapacit oborových zastřešujících asociací, sítí a platforem proběhl 16. 1. 2020 v Praze (Ministerstvo kultury, Maltézské náměstí 1 - Konírna).

Vydáno

Podobu nového památníku v Letech určí krajinářsko-architektonická soutěž

Lety u Písku. Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Symbol obrovské tragédie, připomínka holokaustu a zároveň osvěta zaměřená na děti a mládež. To vše je posláním památníku v Letech, který bude vybudován na místě bývalého areálu velkovýkrmny prasat v Letech u Písku, na místě, kde byl během 2. světové války jeden ze dvou „Cikánských táborů“ v Protektorátu Čechy a Morava.

Vydáno

Prezentace Programu Kultura českého kulturního sektoru v Oslu (14.2.2019)

Díky spolupráci s partnerem programu the Arts Council Norway proběhl v norském Oslu 14. února 2019 informační seminář pro zájemce o spolupráci s kulturními institucemi z České republiky v oblasti současného umění, kulturní a umělecké kritiky a spolupráce oborových a uměleckých asociací, sítí a platforem.

Aktualizováno

Studijní cesta – technické/průmyslové památky v Norsku

Ve dnech 28. - 30. listopadu 2019 uspořádalo Ministerstvo kultury ve spolupráci s partnerem programu The Norwegian Directorate for Cultural Heritage studijní cestu po vybraných technických/průmyslových památkách v Norsku

Vydáno

Propagace programu Kultura v Norsku

S cílem rozšířit povědomí o Programu Kultura mezi norskými kulturními a uměleckými institucemi připravuje Ministerstvo kultury ve spolupráci s Arts Council Norway, Institutem umění – Divadelním ústavem a Ministerstvem Financí informační seminář určený potenciálním projektovým partnerům z Norska v oblasti současného umění.