Zvolte si oblast:

Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni – 5. jednání pracovní skupiny

oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace
oddělení 5804 - Centrum pro zahraniční pomoc - příprava a koordinace

Vydáno

Dne 9. září 2015 se v prostorách Ministerstva financí uskutečnilo za účasti zástupců českých i zahraničních partnerů programů, Kanceláře finančních mechanismů a Velvyslanectví Norského království v Praze v pořadí již páté jednání pracovní skupiny k Fondu pro bilaterální spolupráci na národní úrovni v rámci EHP a Norských fondů 2009 – 2014.

Primárním cílem setkání pracovní skupiny byla diskuze o tématu, které by mělo být zvoleno jako prioritní oblast podporovaná Národním kontaktním místem z Fondu pro bilaterální spolupráci na národní úrovni pro následující rok 2016.

Na jednání prezentovali zástupci Ministerstva zdravotnictví své návrhy aktivit oblasti aktivity v rámci veřejného zdraví - Public health initiatives, kterou navrhli jako oblast podpory v příštím roce.

V letošním roce jsou hlavními tématy Fondu pro bilaterální spolupráci na národní úrovni oblast ochrany životního prostředí a managementu a také oblast justice a protikorupční politiky. Žádosti, které spadají do prioritní programové oblasti, obdrží při hodnocení body navíc.

Nejen na podporu těchto oblastí, ale celkově na realizaci bilaterálních aktivit se subjekty z donorských zemí, zbývají v rozpočtu v rámci otevřené výzvy stále více než dvě třetiny finančních prostředků.

 

 Agenda jednání je ke stažení zde:

 

Ke nahlédnutí jsou také veškeré prezentace: